korejske jidlo

dost robaku ma urcite zkusenosti z Ciny
hlavni rozdil alespon pro mne je ze jidlo tady desne pali, uz se mi stalo a nebylo to jednou ze jsem si dal (tady v zavodni jidelne Hyundai) jen suchou ryzi, musim ale rict ze se to zlepsuje a uz si zvykam, kazdopadne model meho korejskeho kolegi - trikrat denne ryze, polevka - pokud mozno paliva a kimči asi nikdy neprijmu, i kdyz tvrdi ze muj zaludek je uz napul korejsky, ale abych to neprehanel, da se to a jeste jsem nezhubnul, nastesti je tady spousta jidel ktera si muzete doprat: hovezi nebo veprovy vývar, nudlovou polevku, opecene masicko hovezi (bulgogi) i veprove, kureci rizek, ryby, chobotnice atd, omeletu, mandu, spoustu nakladane zeleiny - redkev, cesnek, okurka, cerstvou zeleninu a dalsi super prilohy nekdy mozna s necekanou chuti a v zajimavych kombinacich, k piti tu pak mame pivo Hite,Chass a soju

plus to ostatni jako je pizza, pasta, hamburgry, cola, sprite, ....

jen ten chleba nebo slany rohlicek kdyby se nasel, to by byla parada

malem bych zapomel na hulky, ty korejske jsou kovove a maji obdelnikovy prurez, takze to chce trosku cviku

vse dalsi najdete na wiki





Žádné komentáře: