hroby

Při cestováni po Koreji si nelze nevšinout spousty hrobů a to na nejpodivnějších místech. Na stráních u měst, na svazích u dálnic, vedle polí, v lese nebo poblíž fabrik. Tak jsem trošku zapátral proč tomu tak je.



V Koreji jsou několik způsoby jak se postarat o tělo zemřelého. Kremace a rozptýlení, nebo kremace a pochování na hřbitově, asi něco jako u nás, bohužel jsem žádny takový ještě neviděl. Poslední možností, tou nejlepší a tradiční, je vlastnit místo kde rodina pohřbívá po generace a nebo si takové místo koupit, což ale není levná záležitost. Tělo je pak uloženo do země na nad ním je navršena hromada hlíny.

Mnoho rodin věnuje pozornost tomu kam své zesnulé uloží, jde o to najit místo které přináší “štěstí”, někdo dokonce své příbuzné raději přemístí pokud se zjisti ze místo není vhodné. Dobré místo totiž přináší štěstí také potomkům. Údajně to jde až tak daleko, že politici jsou ochotni přemístit hroby svých předků jen proto aby se dočkali např. vítězství ve volbách nebo místa ve vládě.

Pokud má hrob vypadat opravdu dobře je třeba aby měl i hezkou zahrádku a byl nejlépe ze tří stran obklopen horami.



dalsi foto najdete zde

Žádné komentáře: